fbpx

#8 Huonekalumainen, moderni keittiö yksiöön

Arkkitehdin suunnittelema tyylikäs urbaani keittiö

Muuta pienestä keittiöstäsi tyylikäs ja toimiva tila

Pienen keittiön hyödyntämisessä on kyse tilan maksimoimisesta ja tehokkaan työtilan luomisesta. Älykkäällä suunnittelulla ja harkituilla säilytysratkaisuilla voit tehdä pienestä keittiöstäsi tyylikkään ja toimivan tilan. Voit varata Opdeco-suunnittelutapaamisen tästä!

Ensimmäinen askel pienen keittiön hyödyntämisessä on maksimoida säilytystila. Seinään asennettavat hyllyt ja kaapit ovat ihanteellisia tähän tarkoitukseen, koska ne vievät vähän lattiatilaa ja tarjoavat runsaasti säilytystilaa. Ulosvedettävä ruokakomero tai aamiaiskaappi on myös loistava vaihtoehto ruuan ja laitteiden pitämiseen järjestyksessä ja poissa näkyvistä.

Säilytysratkaisujen lisäksi mieti, kuinka voit hyödyntää rajoitettua työtasotilaasi parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä, Arkkitehti Jari Mänttärin suunnittelemassa huoneistoremontissa Helsingin Hakaniemessä on kalusteet suunniteltu viimeistä piirtoa myöten huonekalumaiseksi kokonaisuudeksi.

Jokainen ihminen ja koti ovat erilaisia, siksi jokainen Opdecon keittiöprojekti on aidosti yksilöllinen. Löydä oma, uniikki keittiötyylisi Opdecon laajan valikoiman ja suunnittelijoiden avulla. Meiltä löytyy keittiöratkaisuja jokaiseen budjettiin, tilaan ja tyyliin. Täältä voit vilkaista ideakuvia keittiöistä!

Pienet keittiöt voivat olla haasteellisia, mutta luovalla suunnittelulla ja kokemuksella pienestä keittiöstä saadaan helposti toimiva kokonaisuus, josta ei tekisi mieli poistua ollenkaan!

Pieni keittiö – Ei hukkatilaa!

Hukkatilan minimointi ja säilytystilan maksimointi on Opdeco kalusteiden suunnittelun keskiössä. Opdecolta saat totuttua korkeampia alakaapistoja, syvempiä kaappeja, erikoismatalia sokkeleita ja edistyksellisiä runkoratkaisuja.

Vetimettömyys on myös yksi ovela keino lisätä tilan tuntua ja samalla luoda linjakas sekä yhtenäinen kokonaisuus.

Tiesitkö, ettei pienen keittiön tarvitse aina olla valkoinen. Me Opdecolla tarjoamme satoja erilaisia ovi- ja tasovaihtoehtoja, runkovärejä unohtamatta! Vilkaise ideakuvia keittiöistä täältä!

Tässä on muutamia ideoita, joilla saat kaiken irti pienestä keittiöstäsi:

  1. Käytä monikäyttöisiä huonekaluja, yksityiskohtia sekä ratkaisuja – Etsi huonekaluja, jotka palvelevat useita tarkoituksia, kuten saareke, jonka alla on säilytystilaa, tai pöytä, joka toimii myös valmistelualueena. Tämä auttaa sinua saamaan kaiken irti keittiösi rajallisesta tilasta. 
  2. Asenna täyskorkeat hyllyt tai kaapit – Hyllyt sopivat erinomaisesti tavaroiden säilyttämiseen, joita ei tarvitse säilyttää kaapeissa tai laatikoissa, kuten mausteita ja keittokirjoja. Ne luovat myös visuaalista mielenkiintoa lisäämällä tekstuuria ja väriä seiniin. Jos kuitenkin haetaan modernia ja siistiä on täyskorkeat kaapit varma valinta! 
  3. Lisää työvalaistus – Työvalaistus on välttämätön missä tahansa keittiössä, mutta se on erityisen tärkeää pienemmissä tiloissa, joissa luonnonvaloa saattaa olla vähän tai sitä ei ole ollenkaan. Oikea valaistus saa keittiön tuntumaan suuremmalta kirkastamalla pimeitä kulmia ja luomalla kutsuvan ilmapiirin ruoanlaittoon ja viihdyttämiseen. Harkitse myös ympäristövalaisimia, kuten kattovalaisimia tai seinälamppuja, jotka luovat lämpimän hehkun koko huoneeseen.Valojen lisääminen kaapin alle auttaa valaisemaan työtasot, jotta näet mitä olet tekemässä, kun valmistat aterioita tai siivoat illallisen jälkeen. Myös lattiatasoon asennetut valot tuovat mukavasti tilan tuntua ja herättävät keittiön uudella tavalla eloon. 
  4. Investoi laatuun – Joskus suunnittelussa tulee käyttää luovuutta, jotta saadaan aikaan tila, joka ei ole ainoastaan kaunis, vaan myös käytännöllinen sekä aikaa kestävä. Siksi me Opdecolla olemme panostaneet myös laitteiden sekä materiaalien laatuun. 
  5. Käytä heijastavia pintoja - Peilit, ruostumaton teräs ja lasi heijastavat valoa, mikä auttaa saamaan pienen keittiön näyttämään suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Harkitse heijastavien pintojen lisäämistä kaappeihin, takapintoihin tai jopa lattioihin, jos mahdollista!

Haluaisitko saada kaiken irti pienestä keittiöstäsi? Voit käydä näitä ja muita vinkkejä Opdeco suunnittelijan kanssa läpi tarkemmin - Varaa aika suunnittelutapaamiseen tästä!

Luodaan yhdessä unelmiesi keittiö

Keittiöammattilaisemme auttavat mielellään sinua löytämään täydellisen ratkaisun kotiisi. Varaa aika maksuttomaan suunnittelutapaamiseen ja aloitetaan unelmiesi toteuttaminen jo tänään. Voit myös pyytää alustavan tarjouksen projektistasi.